33 رشته صنايع‌دستي احيا شده‌اند

يحيي رحمتي در گفتگو با ميراث آريا (chtn) با بيان اين مطلب گفت: رشته‌هايي چون سفال آبي شهررضا، نمد، تراش چوب مازندران، زيورآلات ترکمن و جاجيم از جمله اين رشته‌هاي ياد شده هستند.

وي با اشاره به اينکه طرح شناسايي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي بومي استان‌ها نيز از مدتي قبل آغاز شده است، اظهار داشت: تا به امروز 60 درصد از امور مربوط به اين طرح با موفقيت به پايان رسيده است.

مديرکل حفظ و احياي معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي مطالعات ميداني با دانشگاه‌ها، مستندسازي رشته‌هاي صنايع‌دستي از جمله اقدامات در دست اجرا براي ريشه‌يابي علل منسوخ شدن يا در حال منسوخ شدن رشته‌هاي صنايع‌دستي دانست و افزود: معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي 33 رشته صنايع‌دستي را با راه کار مستندسازي، در دو سال گذشته احيا کرده ضمن اينکه تمامي استان‌هاي کشور خود ملزم به مستندسازي دو رشته از هنرهاي منسوخ شده در استان خود هستند.

رحمتي ادامه داد: ايران کشوري بزرگ و داراي صنايع بومي فراوان است که بسياري از اين رشته‌ها به دليل تغيير کاربري در زندگي امروز مردم جايگاهي ندارند پس تعريف کاربري جديد براي اين رشته با توجه به اصالت و پايگاه تاريخي اين محصولات بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: کارهاي پژوهشي و مطالعاتي با دانشگاه ها مستلزم توجه بيشتر دانشجويان به ويژه دانشجويان رشته‌هاي صنايع‌دستي است که براي جلوگيري از فراموشي اين رشته‌ها مورد توجه معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي است.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 138703225